digitale kabeltelevisie

« Tv-reclame moet Zizone.tv van Essent dragen Aanpassing digitale tv-pakketten UPC »Overname Casema en Multikabel afgerond

04 oktober 2006

De private equity investeerders Cinven en Warburg Pincus hebben de overname van Casema afgerond. Als onderdeel van de transactie zijn de aandelen van Warburg Pincus in het Nederlandse kabelbedrijf Multikabel ingebracht in de nieuw gevormde 'Zesko Holding' waar ook Casema onder valt. Casema en Multikabel gaan nu samenwerken bij het leveren van televisie, internet en telefoniediensten aan meer dan 1,6 miljoen klanten en hadden over het boekjaar 2005 een gezamenlijke pro forma omzet van 416 miljoen Euro.

Cinven en Warburg Pincus kochten onlangs ook Essent Kabelcom. Dit bedrijf wordt, indien de procedure met de mededingingsautoriteiten positief wordt afgerond, eveneens bij de nieuwe holding ondergebracht.

Wim Dik, voormalige CEO van KPN die over brede ervaring in de kabelbranche beschikt, wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen, daarbij ondersteund door twee vertegenwoordigers van zowel Cinven als Warburg Pincus.

Paul Smits is teruggetreden als voorzitter van de Board van Multikabel en gaat Warburg Pincus adviseren bij haar verdere investeringen in de communicatiebranche in Nederland en andere Europese markten.

Voor Zesko Holding is een directie gevormd bestaande uit: Marcel Nijhoff Chief Executive Officer (voorheen CEO Multikabel), Walter Blom Chief Financial Officer (voorheen CFO Casema), Andrei Noppe Chief Operating Officer (voorheen Vice President Network Operations Casema)

De huidige directies van Multikabel en Casema blijven overigens nog bestaan. Na de voorgenomen fusie met Essent Kabelcom/@Home zal die situatie en de samenstelling van de holdingdirectie nog gaan wijzigen.

Bron: persbericht