digitale kabeltelevisie

« Extra bonus van 320 miljoen voor top UPC Digitale video recorder van UPC verkrijgbaar »BBC-televisie in HD bij Casema

16 november 2006

HDTVVanaf 1 december geeft Casema als eerste kabelbedrijf in Nederland het HD-televisiekanaal van de BBC door. Omdat de zender nog in opbouw is bestaat de dagprogrammering voornamelijk uit previews. In de avond is er een volledige programmering met sport, series en documentaires.

De BBC en Casema zijn beiden tijdens het afgelopen WK-voetbal gestart met de doorgifte van HD. De Britse zender is vervolgens gaan werken aan de ontwikkeling van een volwaardige HD-zender. Deze moet in de loop van 2007 gereed zijn. Tot die tijd voert de BBC overdag technische testen uit en zijn er overdag alleen previews te zien. In de avonduren is er wel een volledige programmering. Dat betekent dat BBC HD ’s avonds documentaires, volwaardige HD series, en sport uitzendt. Enkele van deze nieuwe series zijn Robin Hood, Sally Wainwright's, Planet Earth en de nieuwe serie van de makers van Dr. Who, Torchwood.

Op dit moment geeft Casema National Geographic Channel en HD-NL al in HD-kwaliteit door. Vanaf 1 december komt daar BBC HD bij en vanaf 1 januari Discovery HD.

Bron: Broadcast Magazine en persbericht Casema