digitale kabeltelevisie

« Digitale video recorder van UPC verkrijgbaar UPC: Nederlander nog niet klaar voor interactiviteit »Commerciële themazenders binnenkort in de lucht

20 november 2006

De commerciële omroepen komen "binnen enkele maanden" met hun eigen digitale themakanalen. Dat schrijft vandaag de Emerce. Al diverse keren kondigde SBS aan met themakanalen te beginnen, en daarvoor zou het o.a. de naam TV10 gaan gebruiken.

"SBS heeft de voorbereidingen van zijn themazenders - waaronder een tuin-, showbizz en gouwe ouwe-kanaal - afgerond, zo bevestigt woordvoerder Eric Dekker van SBS. “We gaan ervan uit dat we volgend jaar kunnen beginnen.” Een exacte datum kan hij echter nog niet noemen."

"RTL treft de voorbereidingen voor de lancering van haar eerste themakanaal: RTL Klassiek, dat non stop klassieke muziek wil gaan uitzenden. In een joint venture met KPN wil RTL nog steeds meerdere nieuwe themakanalen in de markt zetten, die zich zullen richten op ‘niche groepen’."

Lees verder bij Emerce