digitale kabeltelevisie

« HDTV: wel/niet rendabel (doorhalen wat niet van toepassing is) Discovery HD en Film1 HD bij Casema »Einde 'gratis' digitaal basis bij Multikabel

29 november 2006

multikabel logoNa UPC is Multikabel het tweede kabelbedrijf waar het digitale basispakket niet meer 'gratis' is bij een analoog standaardabonnement. Vanaf 1-1-2007 gaat het digitale basispakket € 1,95 per maand kosten. Het digitale basispakket wordt wel uitgebreid met een aantal zenders die eerst in het plus pakket zaten, zoals o.a. BBC3 en 4, Sky News en een aantal nieuwe zenders zoals regionale omroepen (TV West en Rijnmond ontbreken?), en de publieke themazenders Journaal24, 101 TV, NPS Cultura en Politiek24.

Het pluspakket biedt 29 extra zenders voor € 5,- per maand. (Staat niet expliciet vermeld, maar ik neem aan dat het basispakket daar bij in zit). En het plus pakket extra kost € 9,95 per maand en daarin zitten dan ook een aantal extra themakanalen van de publieke omroep. De prijzen van het pluspakket en extra blijven gelijk.

Tegelijkertijd worden zeven zenders uit het analoge standaard pakket 'verplaatst' naar het digitale pakket. Met andere woorden, het analoge pakket wordt kleiner, en stijgt meteen in prijs met € 0,30 naar € 15,75 per maand.

Bron: Multikabel (via Multikabel Internet Gebruikers Vereniging Forum Index » Digitale TV)