digitale kabeltelevisie

« UPC stoeit nog met doorgifte regiozenders Niet alle regionale omroepen op Delta digitale TV »Één miljoen digitale kabeltvhuishoudens

04 december 2006

miljoen digitale kabelhuishoudens

Vandaag heeft de kabelsector de grens bereikt van één miljoen digitale televisiehuishoudens. Sinds begin 2006 is de groei enorm geweest en heeft verdrievoudiging plaatsgevonden. Het miljoenste digitale televisiehuishouden bevindt zich in het gebied van CAIW en is vandaag daarom in het zonnetje gezet.

Sinds eind 2005 is het aantal huishoudens dat via de kabel digitale televisie kijkt geëxplodeerd. Rob van Esch, directeur van VECAI: ”Betere kwaliteit van beeld en meer keuzemogelijkheden zijn de belangrijkste redenen voor de overstap naar digitale televisie."

CAIW zet vandaag de miljoenste digitale huishouden uitgebreid in het zonnetje. Vandaag verwelkomt Aart Verbree directeur van CAIW de miljoenste digitale klant. Aart Verbree: “Het is bij ons hard gegaan. Inmiddels kijkt 80% van onze klanten digitaal.”

Dat bij CAIW 80% van de klanten digitaal kijkt is niet zo vreemd (maar misschien zelfs wel weinig). CAIW heeft alle huishoudens een 'gratis' (10 euro administratie- en bezorgkosten) decoder gegeven, het digitale basispakket gratis gemaakt, EN tegelijk het aantal beschikbare analoge zenders verlaagd tot 24.

Leuk in het bovenstaande, door VECAI geleverde, plaatje is dat op 31-12-2000 er 0 digitale abonnees geweest zouden zijn. Ik weet zeker dat ik op dat moment al een abonnement had op Mr.Zap. Oh ja, deze site is op 1-12-2004 officieel gelanceerd. En wanneer begon de groei volgens Vecai? Daar wil ik verder niets mee zeggen...

De VECAI levert ook nog een plaaje met de ontwikkeling van televisie in nederland. Daarin staat bij zomer 2006; doorbraak HDTV met WK Voetbal. Introductie wil ik nog in mee gaan, maar doorbraak is wel erg optimistisch, zolang de grootste kabelaar UPC nog niet in staat is om HDTV te leveren.


De Ontwikkeling Van Televisie In Nederland (Klik voor grote versie)

Bron: persbericht VECAI ( .doc file)