digitale kabeltelevisie

« Interview Diederik Karsten van UPC in AD Minder analoge, meer digitale zenders bij Delta »Surround Radio van Publieke Omroep verspreid via @Home

20 december 2006

concertzenderAls eerste in Nederland geeft kabelaanbieder @Home (Essent Kabelcom) met ingang van 19 december 2006 Surround Radio van Publieke Omroep door in het digitale pakket (kanaal 701). Surround Radio zendt uit in Dolby Digital. Ontvangst is mogelijk voor elke luisteraar die zijn home cinema set aansluit op de set-top box van @Home.

Surround Radio is een initiatief van Publieke Omroep en Concertzender. Het is het eerste radiostation ter wereld dat non-stop programma's uitzendt in surround sound. Sinds oktober 2005 is de zender in de lucht.

Toine Vos, product manager digitaal bij @Home zegt: "In ongeveer 40 procent van de Nederlandse huiskamers staat inmiddels een home cinema set. Het aanbod van televisie- en radioprogramma's met Dolby Digital geluid is echter nog zeer beperkt. Surround Radio biedt dat als eerste radiozender ter wereld wèl en wij bieden onze klanten de mogelijkheid hier volop van te genieten."

Gusta Korteweg, directeur van de Concertzender voegt toe: "We kunnen op deze manier onze luisteraars veel beter bedienen. Ze kunnen nu ook via de kabel de volle akoestiek van de concertzaal beleven".

Bron: persbericht concertzender, zie ook @Home