digitale kabeltelevisie

« Minister van der Hoeven: Kabelbedrijven moeten uiterlijk 12 januari duidelijkheid geven over digitale doorgifte lokale omroepen Digitale tv UPC is ondermaats »Fouten in smartcard Delta digitale tv

04 januari 2007

delta logoKlanten van Delta Kabel die vorige maand zijn overgestapt op digitale televisie, hebben mogelijk een smartcard die niet goed functioneert. Bij Delta zijn klachten binnengekomen over niet te ontvangen zenders en onbereikbare film- en sportpakketten. Gebleken is dat in een partij van duizend smartcards exemplaren zaten die fouten bevatten. Tot nu toe zijn bij Delta vijftig gevallen daarvan bekend.

De leverancier onderzoekt of die fouten op afstand kunnen worden hersteld. Dat is in principe mogelijk omdat zo’n kaart moet worden aangemeld door hem in de decoder te steken. Mocht dat niet werken, dan vervangt Delta de kaart. Vorige maand hebben nogal wat klanten van Delta de overstap naar digitale televisie gemaakt, aangemoedigd door een actie, waarbij ze 50 euro retour kregen op het startpakket.

Bron: BN/DeStem