digitale kabeltelevisie

« UPC: Regionale tv-zenders naar digitaal basispakket Pilot lokale omroepen digitaal bij UPC »Gemeenteraad Culemborg blokkeert digitale kabel

26 januari 2007

casema logoCasema is niet gestart met de digitalisering van de Culemborgse tv - kabel. De gemeenteraad heeft gisteren een compromis afgewezen.
Culemborg heeft zich lang verzet tegen de digitalisering omdat Casema er, in strijd met een eerdere overeenkomst, een tariefsverhoging tegenover zette. De tarieven zouden volgens het voorstel van het kabelbedrijf in twee jaar tijd van een tientje naar het landelijke tarief van circa vijftien euro moeten stijgen. Culemborgers hebben geprotesteerd tegen de houding van de gemeente omdat zij de komst van digitalisering toejuichen.

Na onderhandelen was er een compromis tussen het bedrijf en het college van burgemeester en wethouders. Per 1 januari 2008 mag kabelmaatschappij Casema het maandtarief voor deze klanten met 1,50 euro verhogen.

In het derde kwartaal zou het hele digitale Casema-pakket beschikbaar komen met een beter signaal, internet en telefonie voor alle Culemborgers die op de kabel zijn aangesloten. Dat heeft de raad nu afgestemd.

Bron: De Gelderlander (via Mediamagazine)