digitale kabeltelevisie

« bLaugh Gemeenteraad Culemborg blokkeert digitale kabel »UPC: Regionale tv-zenders naar digitaal basispakket

26 januari 2007

logo upcOp donderdag 1 februari voert UPC Nederland wijzigingen door in de samenstelling van haar digitale tv-pakketten. Abonnees met het digitaal basispakket (UPC Digital TV Pack) kunnen vanaf die datum ook kijken naar de regionale omroepen. Het kabelbedrijf geeft voortaan de acht regionale omroepen in haar verzorgingsgebied door in het (lager geprijsde) digitale basispakket en niet meer in het Extra Channel Pack. De prijs van het UPC Digital TV Pack blijft onveranderd. De overige regionale omroepen blijven vooralsnog in het Extra Channel Pack.

Met de wijziging speelt UPC in op de wens van kijkers en regionale omroepen dat de regionale omroep voor alle digitale tv-kijkers in diezelfde regio te ontvangen is. In tegenstelling tot het analoge standaardpakket zijn in het UPC Digital TV Pack vanaf 1 februari echter acht regionale omroepen te ontvangen.

Van UPC Extra Channel Pack naar UPC Digital TV Pack: Omrop Fryslan, TV Flevoland, TV Noordholland, TV Utrecht, TV Gelderland, TV Rijnmond, Omroep Brabant TV en L1 Limburg.

Eerder nog beweerde UPC dat er in het basispakket geen ruimte was om alle regionale zenders door te geven. Dat de zenders die niet uit het verzorgingsgebied van UPC komen nog in het extra pakket blijven zal ongetwijfeld commerciƫle redenen hebben.
.
Bron: Persbericht UPC