digitale kabeltelevisie

« RNN7 wil starten met HDTV Uitzendingen lokale omroep hoeven niet digitaal te worden doorgegeven »Ook Commissievergaderingen bij CAIW op Tweede Kamer TV

19 maart 2007

tweede kamer kanaalCAIW heeft onlangs Tweede Kamer TV nog informatiever gemaakt, door het Samenwerkingsverband Beeldleveranties Tweede Kamer en met medewerking van InfoThuis Nieuwe Media. Vanaf maandag 12 maart worden beelden uit de Commissiezalen uitgezonden als er geen Plenaire vergadering is. Het televisiebeeld wordt als het ware opgedeeld in vier beelden. Via de afstandsbediening van de digitale ontvanger kan de juiste geluidsstroom worden gekozen. Voor de Samsung DCB9401R, de meest gebruikte ontvanger in het CAIW gebied, is dat de gele toets, met ALT erboven. “Van het politieke debat hoeft de kijker in het verzorgingsgebied van CAIW dus niets meer te missen”, aldus Aart Verbree, algemeen directeur van CAIW.

Als er een vergadering is in de Plenaire Zaal zijn de beelden uit de Commissiezalen niet beschikbaar. Er wordt dan beeldvullend overgeschakeld op het signaal uit de Plenaire Zaal van de Tweede Kamer, terwijl de geluidsstromen van de Commissiezalen beschikbaar blijven. Op teletekst wordt het actuele vergaderschema vermeld. De beelden worden beschikbaar gesteld door het Samenwerkingsverband Beeldleveranties Tweede Kamer.

Het kanaal "Tweede Kamer TV" zoals dat door Caiw wordt doorgegeven is niet hetzelfde als Politiek24 van de Publieke omroepen. Bij Caiw zijn beide kanalen beschikbaar, Tweede Kamer TV op kanaal 190 in het Basic pakket, Politiek24 op 192 in het Delight-pakket.

Bron: persbericht Caiw (via Broadband TV Nieuws) met dank aan Eric Kiel voor het screenshot.