digitale kabeltelevisie

« Ook omroep Venlo wil in digitaal pakket Ook Commissievergaderingen bij CAIW op Tweede Kamer TV »RNN7 wil starten met HDTV

16 maart 2007

rnn7RNN7 zal als eerste Nederlandse zender haar gehele programma in HDTV gaan uitzenden. Het streven is om per 1 mei definitief over te schakelen op het uitzenden van een volledig HD-signaal. CaiW (in het Westland) en Multikabel (in Noord-Holland), die RNN7 al in hun gewone digitale pakket aanbieden, gaan het HD-signaal afnemen. RNN7 heeft ook met Casema afspraken gemaakt.

RNN7 is een van oorsprong Rotterdamse zender die landelijke ambities heeft. Ondertusen heeft het station een reeks 'bekende' namen aangetrokken, zoals Viola Holt, Bert Kuizenga en Edvard Niessing. De programma's worden zwaar gesponsord. De zender maakt er geen geheim van. Directeur Houkamp van RNN7: "zo'n 80 procent van de reclame komt uit non-spot reclame, dus in de programma's zelf. Dat is de kurk waar we op drijven want adverteerders vragen daarnaar." Houkamp noemt reclamebaas Harry Dekker van 's lands grootste adverteerder Unilever. Dekker meent dat RNN7 op de juiste weg is door de adverteerder centraal te stellen. "Dat doen de landelijke zenders tot nu toe veel te weinig volgens hem."

Bron: Planet Multimedia