digitale kabeltelevisie

« Themazender Carchannel bij Caiw en Delta Nieuwe zenders Caiw »Digitale televisie in Brunssum vóór 1 januari 2008

08 mei 2007

brunssumDe gemeente Brunssum is een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om het CAI-netwerk op korte termijn te verbeteren. Doel is om de inwoners van Brunssum technische verbeteringen zoals digitale televisie en telefonie via internet nog vóór het eind van dit jaar aan te bieden.

De laatste maanden krijgt de gemeente Brunssum steeds meer vragen over het lokale kabelnetwerk. Specifieke digitale voorzieningen zoals digitale tv en digitale telefonie (bellen via internet) zijn via het Brunssumse netwerk niet verkrijgbaar, terwijl steeds meer burgers daar gebruik van willen maken. Maandelijks informeren vele tientallen inwoners naar, bijvoorbeeld, de toekomst van digitale televisie in Brunssum.

De gemeente is daarom begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheden om het huidige CAI-netwerk te verbeteren en uit te breiden met de nieuwste digitale mogelijkheden. Dat onderzoek zal in mei 2007 zijn afgerond. Begin juni 2007 zullen de resultaten bekend worden gemaakt. Het streven is om de de nieuwe technieken, zoals digitale televisie, uiterlijk 1 januari 2008 aan de Brunssumse inwoners aan te bieden.

Cai Brunssum is een van de laatste zelfstandige kabelnetwerken, nog eigendom van de gemeente. Cai Brunssum heeft 13.448 abonnees die 10,60 per maand betalen voor 36 TV-kanalen. Alle andere kabelnetten in Limburg zijn in handen van @Home.

Bron: persbericht gemeente Brunssum