digitale kabeltelevisie

« Zenderwijzigingen bij UPC Keuzepakketten bij @Home en Multikabel »



Tweede abonnement extra pakket @Home vol tarief

28 mei 2007

@homeVanaf juli zal voor een tweede abonnement op het extra pakket bij @Home het volledige tarief ( € 9,95) betaald moeten worden. Tot nu toe was het bij @Home mogelijk een tweede (en derde) smart-card te krijgen voor het extra pakket tegen 4 euro per maand (plus 10 euro per jaar administratiekosten.) Voor de premium-pakketten (Sport1, Film1, A-Tivi, etc) moest al het volle bedrag per maand betaald worden per extra card.

De prijs van 4 euro per card stamt nog uit de tijd dat het extra pakket € 7,95 kostte. 4 Euro was dan 'halve prijs'. In de tussentijd is het extra pakket twee keer met een euro in prijs verhoogd, en de prijs van een 2e abonnement is niet aangepast.

Een tweede abonnement tegen gereduceerd tarief is/was bedoeld om één van de nadelen van digitale televisie te beperken, je kan het op maar één TV tegelijk bekijken. Aanschaf van een tweede decoder alleen is niet voldoende, ook daarin moet een actieve smart-card.

Bij Casema kostte een tweede abonnement altijd al volle prijs, bij Multikabel kan je volgens de site nog steeds een tweede card activeren voor € 0,50 per card per maand, met daarop alle zenders die je ook op je gewone abonnement hebt. Maar of dat zo blijft is twijfelachtig, gezien de integratie van @Home, Casema en Multikabel.

Keuzepakketten

Tegelijk introduceert @Home keuzepakketten. Die zijn nu nog niet algemeen beschikbaar, maar alleen voor mensen die nu een tweede abonnement hebben op het extra pakket.

Er komen vijf keuzepakketten: Kennis & Nieuws, Sport, Film & Entertainment, Kids en Muziek.
Een keuzepakket kost € 3,95 per maand. Voor twee keuzekakketten bedraagt het abonnement € 6,95. Voor wie nog meer zenders wil is er TV Digitaal Totaal – de nieuwe naam voor TV Digitaal Extra - met alle zenders uit de vijf keuzepakketten plus enkele (tactisch gekozen) extra zenders voor € 9,95.

Bron: @Home (via tvhomeforum.tk)