digitale kabeltelevisie

« 31% digitale kijkers vergeet decoder aan te zetten Tegenstrijdige uitkomsten Mediabarometer »Homo zender XMO begint 1 augustus

15 juni 2007

out_tvfHomoseksuele mannen krijgen na de zomer twee tv-zenders die speciaal voor hun zijn bedoeld: het roze kanaal Outtv en het erotisch getinte XMO waarop seksfilms voor de doelgroep worden uitgezonden. XMO wordt in augustus gelanceerd, de andere zender wordt rond oktober verwacht. Het gaat in beide gevallen om digitale kanalen die alleen te zien zijn als de kijker zich er bij de kabelmaatschappij op abonneert.

Initiatiefnemer van de homozenders is de Rotterdamse mediaspecialist Marc Putman (34) die voor het maken van de programma’s het bedrijf Medicons oprichtte. "De onderhandelingen met investeerders zijn in het allerlaatste stadium," aldus Putman. Met welke partners Medicons samenwerkt wilde hij gisteren niet zeggen. "Dat is in deze afrondende fase lastig."

Het bedrijf heeft volgens hem voor de doorgifte inmiddels deals gesloten met UPC en KPN. "Casema en anderen zullen vrijwel zeker volgen."

Volgens Marc Putman zijn de zenders al uit de kosten met 10.000 leden. Eigen marktonderzoek wees uit dat tweederde van de homo’s overweegt een abonnement op de nieuwe zenders te nemen. Wie de roze zenders in huis wil halen, is 9,95 EUR per maand kwijt. Daarvoor krijgen ze Outtv (met talk- en datingshows, tv-series, films en lifestyle-onderwerpen), het pornokanaal XMO, het mannentijdschrift Winq en toegang tot een datingsite voor homo’s.

Bron: Ad.nl en outtv.nl