digitale kabeltelevisie

« Plasterk: lokale omroep hoeft niet binnen half jaar in digitaal pakket Brunssum kiest voor verkoop CAI-netwerk »Wanneer HDTV bij de publieke omroep?

03 juni 2007

Mirko Mensink van Casema bij Hardware.info TV
Bij Hardware.info TV een interview met Mirko Mensink van Casema, o.a. over HDTV. Hij verwacht dat de Publieke Omroep in de 2e helft van dit jaar met een HDTV aanbod zal komen. De inhoud daarvan blijft onduidelijk. Ook geeft Mirko toe dat het aanbod aan HDTV kanalen tot nu toe teleurstellend is. Daar staat tegenover dat bij Casema het HDTV pakket tot nu toe gratis is. (Bij de andere kabelbedrijven die ook onder Zesko vallen kost hetzelfde HDTV pakket (HD-NL, National Geographic HD, Discovery HD) € 3,95 per maand bij @Home en € 4,- per maand bij Multikabel., en zelfs € 4,95 volgens de nieuwe zenderkaart van Multikabel). Verder komt de introductie van interactieve televisie aan de orde, die ook in de 2e helft van dit jaar verwacht wordt.

Erik Huizer NOB

In de Spreekbuis een interview met Erik Huizer (directeur innovatie en strategie bij het NOB), en die zegt; "Als alles goed gaat, kunnen programma’s op Nederland 1, 2 en 3 in de loop van volgend jaar zowel in HD- als in standaardkwaliteit worden uitgezonden." Maar ook dat is nog niet zeker. "Voorwaarde is wel dat er een HD-ready multichannel eindregie wordt gebouwd. ‘Dat overwegen we inderdaad’, zegt Cees de Bruin, hoofd Technologie en Distributie bij de NPO. ‘Maar over de financiering zijn we nog in gesprek met de overheid.'"

Bron: hardware.info, Spreekbuis