digitale kabeltelevisie

« Bitrate RTL zenders omhoog bij @Home OPTA haalt uit naar KPN »Tele2 Voetbal ook via digitale kabel

29 september 2007

sport 1Het Eredivisie voetbal dat Tele2 uitzendt, wordt per direct ook via de kabel uitgezonden. Dit hebben Tele2, UPC, Zesko Holding, CAIW en Delta bekend gemaakt. Het voetbal wordt aangeboden op de plek van twee Sport1 Extra kanalen. In ruil voor de overeenkomst zal spoedig het volledige aanbod van Film1 en Sport1/Sport1 Extra via Tele2 Vision, het ADSL2+ televisieprodukt van Tele2, worden aangeboden.

Tele2 Voetbal is via de kabel op drie verschillende manieren te verkrijgen. Sport1 stelt voor al haar digitale kabelabonnees vanaf dit moment ook Tele2 Voetbal beschikbaar. Bestaande en nieuwe SPORT1-kabelabonnees kunnen zodoende vanaf dit weekend ook Eredivisiewedstrijden rechtstreeks volgen. Abonnees op de pluspakketten kunnen voor 3,95 euro het voetbal ook los als optie kunnen afnemen. Digitale kijkers die alleen het standaardabonnement hebben, kunnen de twee Tele2 Voetbal kanalen ook los afnemen voor een iets hoger tarief.

Op dit moment is Tele2 Voetbal verkrijgbaar via Tele2 (daar zijn alle wedstrijden live te zien), satelliet (slechts 1 kanaal), Digitenne (via KPN of Tele2), KPN Interactieve Televisie en digitale kabel (2 kanalen)

Op Tele2 Eredivisie Voetbal zijn alle Eredivisie-wedstrijden te zien. Als er een wedstrijd is, wordt deze live uitgezonden. Indien er meerdere wedstrijden tegelijkertijd zijn, wordt één van deze wedstrijden op het tweede Tele2 Voetbalkanaal rechtstreeks uitgezonden. De andere wedstrijden worden in delay uitgezonden.

Tele2 Voetbal begon midden 2005 als Versatel Voetbal. Het voetbal was bedoeld als grote trekker om IPTV via ADSL in de markt te zetten. Om aan de voorwaarde van de KNVB van voldoende landelijke dekking te voldoen werd vanaf het begin ook 1 kanaal via satelliet uitgezonden. Vanaf september 2006 is het ook via KPN (Digitenne en Mine) te ontvangen.

Bron: Planet Multimedia, Sport 1