digitale kabeltelevisie

« Regionale omroepen on-demand bij Casema Zesko werkt aan integratie »Albrandswaard start met digitale televisie

08 oktober 2007

albrandswaardMaandag 8 oktober is in het gemeentehuis in Poortugaal de overeenkomst tussen de gemeente Albrandswaard en de Stichting Kabel tv Krimpen a/d IJssel over de signaallevering van digitale tv en radio in Albrandswaard ondertekend.

De gemeenteraad van Albrandswaard heeft in haar vergadering van 1 oktober besloten dat de gemeente zelf de CAI Albrandswaard blijft exploiteren via het glasvezelnet van Albrandswaard. Na deze besluitvorming werd op 8 oktober de overeenkomst gesloten die ervoor zorgt dat CAI Albrandswaard een optimaal digitaal product aan haar klanten kan leveren. Het standaardpakket is gratis en telt 52 zenders, voor de pluspakketten wordt een bedrag in rekening gebracht, zoals voor Tele2 competitievoetbal € 6,95 per maand.
Op de site www.cai-albrandswaard.nl vindt men informatie over de samenstelling van de pakketten, prijzen en kan men zich aanmelden.

Wethouder Gerard Brussaard: “Na het raadsbesluit en een periode waarin het digitale signaal uit Krimpen uitgebreid is getest, biedt CAI Albrandswaard nu digitale radio en televisie aan. Ik ben er echt trots op dat we dezelfde producten kunnen leveren als alle andere providers in Nederland en dan ook nog eens tegen een concurrerende prijs. Naast de digitale radio en tv blijft het analoge pakket in stand. Sterker nog, dit pakket wordt met een aantal zenders uitgebreid!” Het analoge pakket kost bij CAI Albrandswaard € 12,02 per maand. (Inclusief 'gratis' digitaal standaardpakket). Het vrij beperkte pluspakket (17 zenders) kost € 5,95 per maand.

Bron: Gemeente Albrandswaard