digitale kabeltelevisie

« Kamervragen over verdwijnen Family 7 X-MO per 1 november via UPC »Sterren Dansen op het IJs interactief bij UPC

25 oktober 2007

Sterren Dansen op het IJs interactief via digitale tv van UPCSBS Nederland en UPC Nederland gaan samenwerken rondom het tv-programma Sterren Dansen op het IJs. Kijkers met digitale televisie van UPC kunnen vanaf vrijdagavond 26 oktober ook met de rode knop op de speciale afstandsbediening op hun favoriete deelnemer stemmen. Daarnaast kunnen zij uitzendingen nog eens rustig bekijken via UPC On Demand.

Met een druk op de rode knop op de afstandbediening van de UPC MediaBox opent een interactief scherm, waar de kijker zijn favoriete deelnemer kan selecteren. Vervolgens voert de kijker zijn pincode in om te stemmen. De tv-stemmen worden opgeteld bij de stemmen die via de vaste telefoon en per SMS binnengekomen. Indien de tv-kijker ook kans wil maken op een prijs laat hij via een volgend scherm zijn telefoonnummer achter. Net als bij vaste telefonie en SMS betaalt de kijker EUR 0,60 per stem. Het is voor het eerst in Nederland dat kijkers gedurende 8 weken tijdens 16 grote live shows van een dergelijke ‘rode knop’ toepassing gebruik kunnen maken. De applicatie werd ontwikkeld door UPC’s zusterbedrijf Chello Interactive.

Diederik Karsten, managing director van UPC Nederland, verwacht op korte termijn een doorbraak van interactieve televisie in Nederland: “Net als video on demand verandert de rode knop de manier waarop we televisie kijken. Niet alleen steeds meer programmamakers zien dit in, maar ook reclamemakers en adverteerders.

Bron: persbericht UPC (werkt niet in Firefox, stelletje prutsers....)