digitale kabeltelevisie

« Albrandswaard start met digitale televisie Geen christelijke zenders bij @Home en Multikabel »Zesko werkt aan integratie

11 oktober 2007

zesko verzorgingsgebiedDe Zesko-groep (@Home, Casema, Multikabel) heeft nog niet besloten hoe de HDTV-PVR aan de consument aan te bieden, in de verkoop zoals tot nu toe gebruikelijk bij deze bedrijven, of in verhuur, zoals UPC tot nu toe werkt. Dat valt te lezen in een artikel bij Planet Multimedia. In een gesprek met Bernard Dijkhuizen, algemeen directeur en Marcel Nijhoff, commercieel directeur van Zesko Holding wordt ingegaan op het proces van de fusie. Het is de bedoeling dat in het eerste kwartaal van 2008 het digitale aanbod uiteindelijk op elkaar zal worden afgestemd om tot een gelijk digitaal tv-product te komen. Hoe dit er zal uitzien is nog niet bekend gemaakt.

Verder wordt er iets meer duidelijk over welke diensten beschikbaar komen op de HDTV-PVR; "De producten voor de abonnees zullen geleidelijk aan gelijkgeschakeld worden. Het Casema-smaldeel van Zesko werkt door aan de ontwikkeling van een eerder aangekondigde nieuwe generatie digitale televisieproducten. Deze moeten Video on Demand (VOD, films en programma's op aanvraag) mogelijk maken. Zesko hoopt in een nog bekend te maken deel van het Casema-verzorgingsgebied voor het einde van het jaar de dienst als pilot aan te bieden. De bedoeling is zowel een abonnementsversie (ook bekend als S-VOD), als films op aanvraag (betalen per film) aan te bieden. Ook het aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met Uitzending Gemist zal naar verwachting on demand beschikbaar komen."

Bron: Planet Multimedia