digitale kabeltelevisie

« Oproep testers QAM256 @Home Update Zesko zenderlijst »Zenderlijst Zesko bekend

13 november 2007

@homeHet digitale zenderaanbod van de Zesko kabelbedrijven (@Home, Casema en Multikabel) zal gelijk gemaakt gaan worden. Op 28 november wijzigt @Home als eerste het zenderpakket . De andere bedrijven (Casema en Multikabel) zullen later volgen. Dit is de nieuwe zenderlijst zoals die vandaag aan de @Home abonnees gestuurd is. De lijst gaat dus later ook voor Casema en Multikabel gelden; nieuwe zenders (voor @Home) zijn onderstreept.

Basispakket

Nederland 1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8, SBS 6, Veronica/Jetix, Net 5, Nickelodeon/Comedy Channel, Discovery Channel, National Geographic Channel, Animal Planet, Eurosport, MTV, TMF, CNN, BBC World, Euronews, Politiek24, Aljazeera (Arabisch), Eén, Ketnet/Canvas, BBC1, BBC2, ARD, ZDF, NDR, WDR, SWF, RTL television, RTBF Sat, TV5 Monde, France 2, Rai Uno, TVE Internacional, TRT International, alle regionale omroepen & AT5

Keuzepakketten

Film & Entertainment

Humor TV, Action Now!, Hallmark Channel, TCM, MGM Movie Channel, E! entertainment, Zone Reality, Fan TV **

Kennis & Nieuws

Discovery Science, Discovery Civilisation, Discovery Travel & Living, Nat Geo Wild, Holland Doc, /Geschiedenis TV, Het Gesprek, The History Channel, NostalgieNet, Nederland-e, Liberty TV, Consumenten TV, Journaal 24, CNBC, Weerkanaal, Aljazeera International

Kids

Cartoon Network, Boomerang, Nick Jr., Nick Toons, Nick Hits, Baby TV, Dier en Natuur TV, CBBC, CBeebies

Muziek

TMF Party, TMF NL, MTV Brand New, TMF Pure, VH-1, VH-1 Classic, 3Voor12 Central, TV Oranje, Sterren.nl, Mezzo

Sport

Eurosport 2, NASN, Motors TV, Extreme Sports Channel, Car Channel, ESPN Classic Sports

TV Digitaal Totaal

Alle zenders uit de keuzepakketen, aangevuld met: BBC3, BBC4, BBC Prime, Hilversum Best, 101, Fashion TV, Cultura, Opvoeden Doe Je Zo, Sat 1, Pro Sieben, Kabel 1, ARTE, Garuda TV, Playboy TV, Hustler TV, Private Spice

Bij een abonnement op één of twee keuzepakketten, of TV totaal zitten ook Music Choice en Xlnt Radio inbegrepen.

Aanvullende Abonnementen

TV HD

Discovery HD, National Geographic Channel HD, The History Channel HD **, HD-NL

Film1

Film 1.1,Film 1.2, Film 1.3, Film 1+1, Film 1 HD

Sport 1

Sport 1. Sport 1 Extra (5*), Tele2 Voetbal 1, Tele2 Voetbal 2, Sport 1 HD

Hindi

Zee TV, Set Asia, B4U Movies

Chinees

TVBS-E, Phoenix CNE

Gay Lifestyle

Out.TV & XMO

** = beschikbaar vanaf januari 2008

Op de verstuurde zenderlijst staan Omega en Geloven TV niet vermeld, maar "betrouwbare bronnen" melden dat deze themakanalen van de publieke omroep wel blijven. Family 7, een commerciële christelijke zender verdwijnt wel.

Verdwenen zenders

De volgende zenders worden nu nog wel door @Home doorgegeven, maar keren niet terug; Sky News, Bloomberg, MTV Hits, MTV Base, MTV 2, Family 7, A-Tivi, Star!, Zone Club, Raceworld, Sailing Channel, Performance Channel

Meest opvallende wijzigingen: Toevoeging Aljazeera Arabisch in het basispakket, de Indonesische zender Garuda TV in het Totaal pakket (tot nu toe was deze zender bij Casema beschikbaar als apart abonnement voor € 9,95, bij Multikabel voor € 10,-), The History Channel HD in het HD pakket.