digitale kabeltelevisie

« Groei digitale TV tot 40% Nieuwe muziekzenders LiteTV en C-ClassicTV bij Caiw »29% Digitale kijkers bij @Home

05 december 2007

@homeMet op dit moment 500.000 digitale TV kijkers op de 1,7 miljoen aansluitingen kijkt 29% van de @Home abonnees digitaal. Eind 2006 waren er nog 305.000 digitale kijkers, een groei van zo'n 60% in dit jaar tot nu toe. De verdeling tussen kijkers met alleen een basispakket en kijkers met een totaalpakket blijft ongeveer fifty-fifty. Cijfers over de in juli ingevoerde keuzepakketten zijn nog niet bekend.

HDTV

Uit de cijfers van de Mediamonitor bleek dat eind dit jaar 40% van de Nederlandse huishoudens over een HDready televisie beschikt. Alleen lijken al die schermen nog niet gebruikt te worden om daarmee televisie in HD te kijken. Bij @Home hebben een kleine 10.000 klanten een abonnement op het HD pakket. Dat komt neer op 2% van de digitale kijkers, en 0,6% van alle @Home televisie abonnees. Een jaar geleden had 1.4% van alle digitale kijkers een abonnement op het HD-pakket

(In deze cijfers zijn niet meegenomen kijkers met een abonnement op Film1 en/of Sport1. Hierbij is automatisch een abonnement op de HD-versie van de zender inbegrepen. Het is dus niet bekend welk percentage van de Film1/Sport1 kijkers ook in HD kijkt.)

© digitalekabeltelevisie.nl