digitale kabeltelevisie

« 29% Digitale kijkers bij @Home 3FM Serious Request bij UPC »Nieuwe muziekzenders LiteTV en C-ClassicTV bij Caiw

17 december 2007

logo caiwayVanaf vandaag startten LiteTV en C-ClassicTV met hun uitzendingen, voorlopig alleen bij Caiw. LiteTV zendt de hele dag alleen maar de beste clips uit van de grootste artiesten van de afgelopen decennia; met veel aandacht voor Nederlandse acts. Vranz van Maaren, programmadirecteur van LiteTV: "De muziek van LiteTV zal voor de 30+ers onder ons een feest van herkenning zijn. Alle muziekvideo's die bij ons voorbij komen zijn populair bij de vrouwen van 30+."

C-ClassicTV is het tweede nieuwe TV-station dat uitsluitend `mainstream', populair klassieke muziek brengt. C-ClassicTV is laagdrempelig, en biedt veel ruimte aan populaire klassieke artiesten als bijvoorbeeld Il Divo, Paul Pots, Andrea Bocelli en Charlotte Church.

De zenders zullen initieel alleen bij Caiw (in het zogeheten ‘taste’) pluspakket worden aangeboden. Vanaf begin januari zal C-ClassicTV ook via het digitale pakket van exploitant Delta Kabelcomfort worden aangeboden in Zeeland. Met andere grote kabelaars (Zesko Holding en UPC) hopen de initiatiefnemers van de kanalen in de eerste helft van 2008 tot overeenstemming te komen opdat landelijke dekking wordt gerealiseerd.

Bron: Dutchmedia