digitale kabeltelevisie

« Zesko gaat Ziggo heten Veendam verplaatst regionale zenders naar basispakket »BravaHDTV bij @Home, Casema en Multikabel

29 januari 2008

brava hdtvTot 1 juli aanstaande kunnen abonnees van @Home, Casema en Multikabel met een HDTV-ontvanger gratis kennismaken met BravaHDTV. Vanaf vandaag is deze zender te zien op het digitale televisieplatform van Casema en Multikabel, @Home volgt donderdag aanstaande. BravaHDTV is tot 1 juli ook zonder abonnement op het HDTV-themapakket te ontvangen. Wel moeten abonnees een HD-ontvanger hebben. BravaHDTV is te vinden op kanaalnummer 13.

BravaHDTV zendt 24 uur per dag opera's, operettes, balletten en concerten uit in 1080i HD (1920 x 1080) en Dolby Surround. De meeste uitzendingen op BravaHDTV betreffen klassieke producties die zelden of nooit in de Nederlandse theaters te zien zijn. BravaHDTV is een reclamevrije zender.

De zender is sinds juli 2007 al te zien bij kabelbedrijf Caiw. De initiatiefnemers van Brava zijn Jur Bron en Gerard Ardesch, ook oprichters van TV Oranje.

Bron: persbericht Casema