digitale kabeltelevisie

« UPC introduceert HD digitale video recorder en nieuwe abonnementen Beperkte groei aantal digitale kijkers UPC »UPC start met verkoop HDTV ontvangers

02 mei 2008

upc logoKabelbedrijf UPC zal vanaf 15 mei de mogelijkheid bieden om de HD-decoder te kopen in plaats van te huren. Dat schrijft Dutchmedia. Tot nu toe is het bij UPC alleen mogelijk om een digitaal TV-abonnement inclusief decoder huur af te sluiten. Vanaf 15 mei zou het mogelijk worden om een HD abonnement af te sluiten, en de HD-decoder te kopen. Het HD-basisabonnement (met Starter HD) zonder decoder zou 9 euro per maand gaan kosten, terwijl het abonnement inclusief decoder-huur 13 euro per maand kost, bovenop het 'analoge' basistarief. Het ‘Royaal’ Compleet HD abonnement zal 13 euro per maand gaan kosten, terwijl het inclusief decoderhuur 18 euro kost. Broadbandtvnews meldt dat de decoder van Philips €249.99 gaat kosten. De HD-decoder met ingebouwde recorder (PVR) en de gewone SD-decoders komen (nog) niet beschikbaar in de verkoop.

Daarnaast zegt UPC in gesprek te zijn met de publieke landelijke omroep om Nederland 1, 2 en 3 in 2009 in HD aan te zullen bieden. Als dat gebeurt zullen deze kanalen in het laagste HD-pakket worden doorgegeven. Bij collega kabelaar Ziggo zullen de HD-varianten van Ned 1, 2 en 3 in het digitale basispakket worden doorgegeven.

Bron: Dutchmedia, Broadbandtvnews