digitale kabeltelevisie

« Ziggo 30.5% digitale kijkers Maandag meer frequentiewijzigingen Ziggo »Ziggo wijzigt frequenties digitale TV

21 oktober 2008

ziggo logoAfgelopen week heeft Ziggo in een aantal regio's (Brabant/Limburg, Emmen, Winschoten) aanpassingen gedaan aan de frequenties die gebruikt worden voor digitale TV. Eerder al gebeurde dat voor de regio Zwolle. Dit is vanwege de invoering van EuroDOCSIS 3.0 voor internettoegang. Bij EuroDOCSIS 3.0 is het voor channel bonding nodig een aantal naast elkaar gelegen kanalen te gebruiken. Om daar ruimte voor te maken worden er een aantal transport streams voor digitale televisie verplaatst. De komende tijd zullen ook in de overige regio's de frequenties aangepast gaan worden.

Wie een 'standaard' door Ziggo goedgekeurde decoder gebruikt merkt niets van de wijzigingen, de decoder gebruikt automatisch de nieuwe frequenties. Wie een ander type decoder (of TV/PC) gebruikt moet mogelijk opnieuw het netwerk scannen, of handmatig de gewijzigde frequenties invoeren.