digitale kabeltelevisie

« Stichting Kabel Huissen draagt netwerk over aan Regiokabel UPC 29% digitale kijkers »Nieuwe zenders bij UPC

05 november 2008

upc logoVanaf 15 november zijn bij UPC drie nieuwe zenders te ontvangen, 2 HD-zenders en een gewone SD-zender. De eerste HD-zender is Eurosport HD. Deze zendt dezelfde programma's uit als het gewone Eurosport, maar dan in HD-kwaliteit (indien beschikbaar). Programma's die alleen in SD beschikbaar zijn worden ge-upscaled. Ook daarbij is soms een verschil met de gewone versie van Eurosport te zien. Omdat de gewone versie van Eurosport nog in 4:3 uitzendt, worden daar van breedbeeld-uitzendingen de randen afgeknipt. Dit gebeurt niet op de HD-versie. UPC gaat Eurosport HD doorgeven op kanaal 63

De tweede HDTV zender die toegevoegd wordt is MelodyZen. Melody Zen toont beelden van de mooiste landschappen ter wereld. Deze beelden worden ondersteund door drie verschillende audiokanalen; new age muziek, het originele natuurgeluid of een coachende stem. MelodyZen komt op kanaal 70.

Daarnaast wordt de 'gewone' SD zender Nostalgienet toegevoegd aan het TV Royaal-pakket. NostalgieNet is eentv-zender over de jaren 40 t/m 80. NostalgieNet brengt met historisch beeldmateriaal herinneringen weer tot leven. NostalgieNet komt op kanaal 312.