digitale kabeltelevisie

« Family 7 terug bij Ziggo 325 handtekeningen voor digitale tv Ruurlo »Ziggo wijzigt frequenties digitale TV Twente

06 januari 2009

ziggo logoDonderdag 8 januari tussen 5 uur en ca 6u30 gaat Ziggo een aantal frequenties voor digitale TV in Twente aanpassen. Er worden 8 frequenties aangepast voor Twente (NIT 9001) en Cogas gebied (NIT 9004). Deze wijzigingen zijn nodig als voorbereiding op de introductie van Video on Demand en High Speed Internet (Docsis 3.0).

Het kan het voorkomen dat de decoder een E48 of E52 melding geeft als deze 's nachts is blijven aanstaan. De oplossing is om even naar Nederland1 te zappen en dan verder, hierna moet de foutmelding zijn verdwenen. Als dat niet werkt controleer dan of u de juiste netwerkcode gebruikt voor uw regio. De juiste netwerkcode is terug te vinden in de handleiding voor digitale tv. Wie een niet gecertificeerde decoder (of TV/PC) gebruikt moet mogelijk opnieuw het netwerk scannen, of handmatig de gewijzigde frequenties invoeren.

Update 08/01/2009

Door onverwachte problemen in het Cogasgebied zijn de wijzigingen op het laatste moment terug gedraaid. Ook de wijzigingen in Twente zijn daarom niet doorgegaan. De werkzaamheden zullen opnieuw ingepland worden.