digitale kabeltelevisie

« Ziggo geeft Seaport TV digitaal door Europese Commissie keurt OPTA ingrijpen goed »Groei Video On Demand bij UPC

10 februari 2009

upc logoUPC meldt in een persbericht dat vorig jaar 34 miljoen keer een programma opgevraagd werd met Video On Demand (VOD). In de tweede helft van 2008 laat het On Demand-gebruik met bijna 21 miljoen opgevraagde programma’s een groei zien van 51% t.o.v. de eerste helft van het jaar. Toen werden bijna 14 miljoen programma’s opgevraagd. Het percentage klanten dat maandelijks gebruik maakt van UPC On Demand is naar 50% gestegen. In de eerste helft van 2008 lag dat percentage nog op gemiddeld 40%.

Bij UPC is Video On Demand bij elk digitaal abonnement inbegrepen. Ook bij het goedkoopste abonnement is de decoder geschikt voor VOD diensten. Een aantal VOD diensten zijn inbegrepen in het abonnement. Zo is "Programma Gemist" voor 2 dagen inbegrepen in het starter-pakket. In het duurdere Royaal pakket is "Programma Gemist" zelfs voor 10 dagen beschikbaar. Daarnaast is bij het Royaal-pakket 500 uur aan gratis TV-series en documentaires beschikbaar. Tegen betaling zijn er bij alle abonnementen Films On Demand te kijken.

In verband met beursregels wil UPC geen onderverdeling geven hoeveel van de VOD gebruik voor betaalde programma's is, en hoeveel gratis. Het zou ook kunnen zijn dat de groei van het VOD gebruik vooral te danken is aan een toegenomen (gratis) gebruik van "Uitzending Gemist", of de bij het Royaal pakket inbegrepen 500 uur gratis series & documentaires.

Bron: persbericht UPC