digitale kabeltelevisie

« OPTA: UPC moet YouCa informatie leveren over toegang Toename aantal abonnees REKAM »Wijzigingen frequenties in Cogas gebied

10 maart 2009

ziggo logoWoensdagochtend 11 maart zullen in het Cogas gebied een aantal frequenties voor digitale TV (van Ziggo) aangepast worden. Het gaat om het gebied van Cogas kabel in Twente met netwerkcode 9004. Deze wijzigingen zijn nodig als voorbereiding op de introductie van Video on Demand. Het kan het voorkomen dat de decoder een E48 of E52 melding geeft als deze 's nachts is blijven aanstaan op een gewijzigde frequentie. De oplossing is om even naar Nederland1 te zappen en dan verder, hierna moet de foutmelding zijn verdwenen. Wie een niet gecertificeerde decoder (of TV/PC) gebruikt moet mogelijk opnieuw het netwerk scannen, of handmatig de gewijzigde frequenties invoeren.

Stream:freq oudfreq nieuw
24164620
25148709
26156717

13/03/2009: Het frequentie overzicht van Ziggo/@Home is aangepast zodat de nieuwe frequenties er in staan.