digitale kabeltelevisie

« Caiway test DVB-T via kabel Caiway begint met Pay Per Event »Overeenstemming RTL en UPC over HDTV

23 juli 2009

upc logoUPC en RTL Nederland beginnen een samenwerking op het gebied van HDTV en Video On Demand (VOD). Daamee is UPC de eerste provider waarmee RTL overeenstemming heeft bereikt over doorgifte van haar zenders in HD-kwaliteit. RTL (en ook SBS) hebben altijd aangegeven dat ze extra betaald willen krijgen voor de HD-versies van hun kanalen.

Alle vier de RTL-zenders zullen in HD-kwaliteit (HDTV) via UPC beschikbaar komen. RTL7 en RTL8 zullen in het vierde kwartaal 2009 in HD-kwaliteit te zien zijn. In de loop van 2010 worden ook RTL4 en RTL5 aan het HD-aanbod toegevoegd. Voor dit aanbod kan de UPC-klant een apart HDTV-abonnement nemen.

VOD

Kijkers die TV-programma’s van RTL hebben gemist of deze nogmaals willen bekijken, kunnen met ingang van oktober 2009 gebruik maken van RTL Gemist op hun televisie via de UPC Mediabox. Op deze manier bieden RTL en UPC de vrijheid om programma’s te bekijken wanneer het de kijker uitkomt. Naast RTL Gemist wordt een geheel nieuwe functionaliteit aan UPC On Demand toegevoegd. Hiermee wordt het mogelijk om afleveringen van verschillende door RTL uitgezonden TV-series al te bekijken vóórdat deze bij de RTL-zenders te zien zijn.

RTL en UPC zullen uitgebreid gaan samenwerken op het gebied van marketing om het gebruik van HDTV en de nieuwe On Demand-diensten te promoten. Daarnaast hebben beide partijen afspraken gemaakt over de verdere ontwikkeling van diensten op het interactieve videoplatform van UPC in de loop van 2010.

Bron: persbericht UPC