digitale kabeltelevisie

« Software update beschikbaar voor Samsung DCB-H360R Rekam: bijna 40% kiest voor concurrent »Caiway komt met goedkope DVB-T ontvanger

28 januari 2010

caiway dvb-t SCART ontvanger Digi1Caiway komt met een DVB-T ontvanger voor € 19,90, vooral bedoeld als goedkope oplossing voor extra tv-toestellen. Op 10-10-2010 stopt Caiway helemaal met het analoge TV aanbod, om volledig over te gaan op digitale televisie. De gewone digitale kabeltelevisie maakt gebruik van DVB-C (C van Cable). Omdat veel TV toestellen tegenwoordig standaard voorzien zijn van een DVB-T (T van Terrestrial, de techniek die ook door Digitenne gebruikt wordt) ontvanger, biedt Caiway sinds een tijd een klein pakket zenders ook via DVB-T aan. Dit pakket bevat 21 zenders in iets lagere kwaliteit dan via DVB-C, en is vooral bedoeld als goedkope oplossing voor slaapkamer TVs.

Voor televisies die helemaal niet voorzien zijn van een ingebouwde digitale ontvanger komt Caiway nu met een DVB-T 'SCART-plug' van het merk Digi1. Digi1 is ook bekend van de Digi1 STB-85 ir kabelontvanger. Deze plug wordt in een SCART aansluiting van de TV gestoken. Omdat een SCART aansluiting meestal aan de achterkant van de TV zit zou de afstandsbediening niet goed werken. Daarom gaat er een snoertje met een oogje/sensor naar de voorkant van de TV, en hierop werkt dan de bijgeleverde afstandsbediening.

Bron: Caiway