digitale kabeltelevisie

« Delta stopt met Turks pakket Ziggo zet HD versies NET 5, SBS 6 en Veronica in HDTV-pakket »Eén HD en MTVN HD vanaf 3 mei bij UPC

27 april 2010

upc logo Vanaf 3 mei voegt UPC Nederland de zenders Eén HD van de VRT en MTVN HD van MTV toe aan haar HD-zenderaanbod. Nadat de zenders zijn toegevoegd, biedt het media- en kabelbedrijf 16 zenders (14 in het standaard digitale pakket, en 2 premiumzenders van Sport1 en Film1) in HD aan. Eén HD en MTVN HD zijn voor klanten van UPC met een HD-abonnement te zien op kanaal 64 [MTVN HD] en 65 [Eén HD].

(on)bekendheid benodigdheden HDTV

Uit recent onderzoek van UPC blijkt dat inmiddels ruim 60% van de deelnemers aan het onderzoek al een Full HD televisie of een HD-Ready televisie in huis heeft. Daarnaast geeft bijna 14% van de ondervraagden aan van plan te zijn een HD-televisie aan te schaffen.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat slechts 37% weet dat men zenders alleen in HDTV kan kijken wanneer men een HD (Ready) televisie, een HD-abonnement inclusief HD-decoder heeft en kijkt naar HD-uitzendingen. 21% weet in zijn geheel niet wat er voor nodig is om HDTV te kunnen ontvangen, terwijl 42% ervan uitgaat dat men al met enkele van de genoemde benodigdheden HDTV kan kijken.

Bron: persbericht UPC