digitale kabeltelevisie

« April 2011 reductie analoge pakket Ziggo Nieuwe pakketten Kabel Noord »Handhavingsverzoek digitale doorgifte lokale omroep

30 september 2010

olon logoOp 23 augustus 2010 heeft de Lokale Omroep Onderbanken (LOO-tv) het Commissariaat voor de Media verzocht handhavend op te treden richting kabelbedrijf Ziggo. Dat schrijft het olon nieuws. Omdat bij Ziggo nu meer dan 50 % van de klanten digitale televisie kijkt, moeten de lokale omroepen (zowel radio als TV) worden opgenomen in het digitale pakket. LOO-tv verzoekt het Commissariaat Ziggo te houden aan deze wettelijke verplichting.

Ondertussen meldt de LOO zelf op haar eigen site dat Ziggo heeft beloofd de omroep uiterlijk 1 oktober op de digitale kabel te zetten. Maar er is nog twijfel; "Onduidelijk is of die datum gehaald wordt"

Schagen FM

Ook de lokale omroep Schagen FM heeft Op 9 september 2010 een handhavingsverzoek neergelegd bij het Commissariaat voor de Media over de voorwaarden die Ziggo stelt aan de digitale doorgifte. De omroep is het niet eens met het feit dat Ziggo alleen akkoord gaat met haar eigen gekozen oplossing voor transport van het radio- en TV-signaal naar het inkoppelpunt van kabelnet. Daarnaast weigert het bedrijf tot nu toe ook schriftelijk te reageren op door de omroep gestelde vragen.

OLON vraagt Commissariaat op te treden

Behalve de losse omroepen heeft ook het samenwerkingsverband van de lokale omroepen OLON het Commissariaat verzocht op te treden tegen Ziggo omdat het bedrijf ondanks een must carry voor het digitale pakket opnieuw meldt dat er vertraging is opgetreden in de uitrol. Daarnaast heeft de OLON er bij het Commissariaat nogmaals op aangedrongen dat een standpunt wordt ingenomen als het gaat om de voorwaarden die kabelbeheerders kunnen verbinden aan de digitale doorgifte van lokale omroep-programma's. De OLON heeft daarbij gewezen op de vragen die de lokale omroep uit Haarlem (SLOH) op 28 juni 2010 bij het Commissariaat voor de Media heeft neergelegd en waarop tot op heden geen antwoord is ontvangen. SLOH vraagt het Commissariaat een uitspraak te doen in het geschil tussen SLOH en UPC over verschillende voorwaarden die door UPC worden gesteld aan de doorgifte
van de omroep in het digitale pakket.

Bron: Olon Nieuws