digitale kabeltelevisie

« UPC voegt lokale omroepen toe aan digitaal zenderaanbod "Opnemen op Afstand" van UPC gaat live »Petitie UPC abonnees voor sorteren zenders

05 december 2010

upc logoOp het Chelloo.com forum zijn abonnees van UPC een petitie gestart voor het mogelijk maken van het sorteren van tv-zenders. Bij UPC is de huur van een decoder bij het abonnement inbegrepen, en is een vrije keuze van decoder niet mogelijk. Bij de UPC decoders is het niet mogelijk de standaard zendervolgorde aan te passen. Er is wel een favorietenlijst waarmee een lijst met zenders samen te stellen is, maar deze is niet naar eigen voorkeur te sorteren.

Volgens de initiatiefnemers van de petitie zouden commerciƫle belangen een reden kunnen zijn voor het niet implementeren van de sorteerfunctie; "Waarschijnlijk betalen bepaalde content aanbieders voor een 'lager nummer' in de ranglijst."

Overige kabelbedrijven

Bij de decoders die bij de andere kabelbedrijven gebruikt worden is het wel mogelijk om de zapvolgorde van favorietenlijstjes aan te passen. Het vrij hernummeren van zenders is echter niet altijd mogelijk. Afhankelijk van welk merk decoder de klant gekozen heeft houden zenders de door het kabelbedrijf bepaalde nummering, worden doorlopend genummerd vanaf het begin of kunnen helemaal vrij ingesteld worden.