digitale kabeltelevisie

« Nieuwe release "DVB Inspector" Appels en peren vergelijken; digitale abonnee cijfers Ziggo en UPC »Kabel Noord introduceert HD+ pakket

01 maart 2011

kabel noord digitaalPer 1 maart introduceert Kabel Noord een HD+ pakket naast het al bestaande HD-pakket. In het HD+ pakket komen de zenders National Geographic, Brava HDTV, Animal Planet, Travel Channel, History, Arte, Mezzo, Eén, Ketnet/Canvas en BBC One.

Alle klanten, die over een HD mogelijkheid beschikken (daarvoor is nodig een HD televisie met CI+ module of een HD box en een HD abonnement) kunnen in de maand maart gratis kennis maken met het nieuwe zenderpakket. Vanaf april wordt het pakket voor het introductietarief van € 3,50 aangeboden. In de loop van de tijd zal de prijs worden aangepast aan de toename van het aantal zenders in het pakket.

Daarnaast biedt Kabel Noord ook een HD-basispakket, met daarin Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL4, RTL5, SBS6, RTL7, NET5, Veronica / Disney XD en RTL 8.Vanaf 1 maart komen daar Discovery HD en Brava 3D bij. Dit pakket kost € 1,50 per maand.

Opvallend is dat kabel Noord naast het grote aantal HD zenders ook nog 30 analoge TV kanalen doorgeeft. Dat is mogelijk omdat Kabel Noord volledig is overgestapt op QAM256 modulatie voor digitale TV. Daardoor is er 33% meer capaciteit beschikbaar in vergelijking met de QAM64 modulatie die veel andere kabelaanbieders gebruiken.

Bron: Kabel Noord