digitale kabeltelevisie

« UPC voegt zenders toe Cvdm accepteert tarieven Ziggo voor doorgifte lokale omroepen »Vanaf 26 april CI+ bij UPC

12 april 2011

upc logoBij UPC worft het per 26 april mogelijk een CI+ CAM te gebruiken. Via de module is het volledige digitale zenderaanbod van UPC inclusief HD-zenders ontvangen, terwijl er geen losse decoder nodig is. De klant krijgt de CI+ module van UPC in bruikleen. Het maandelijks tarief voor de CI+ module is hetzelfde als voor de bestaande digitale abonnementen met een UPC Mediabox: € 5,- per maand voor UPC Digitale TV met 50 zenders en € 10,- per maand voor UPC Digitale TV Royaal met 90 zenders, naast de kosten voor Kabel TV en Radio. Ook zijn deze abonnementen uit te breiden met alle extra zenderpakketten zoals Eredivisie Live en het HDTV-pakket met daarin 20 HD-zenders, waaronder de tien best bekeken Nederlandse televisiezenders.

Het voordeel van de CI+ module is dat klanten geen extra afstandsbediening, mediabox of bekabeling nodig hebben om digitale televisie van UPC te kunnen kijken. De CI+ CAM zoals gebruikt bij UPC ondersteunt geen interactieve digitale televisie of pauzeermogelijkheden. Klanten die van deze opties gebruik willen maken kunnen het best kiezen voor de UPC Mediabox.

Voor een goede werking van de UPC CI+ Module heeft de klant een televisie nodig die voldoet aan de internationale CI+ standaard en die door UPC getest is. Hiervoor werkt het kabel- en mediabedrijf nauw samen met alle grote televisieproducenten, waaronder LG, Panasonic, Philips, Sony en binnenkort ook Samsung. De actuele lijst met geschikte televisies is vanaf 26 april altijd te vinden op www.upc.nl/ciplus.

CI+ is alleen verkrijgbaar als losse digitale televisiedienst. Zij maakt dus geen onderdeel uit van combinatiepakketten, zoals de populaire Alles-in-1 Voordeelpakketten.

De CI+ module wordt in eerste instantie vanaf 26 april via www.upc.nl en een beperkt aantal retailpartners aangeboden. Gaandeweg zullen meer verkoopkanalen worden toegevoegd.

Bron: persbericht UPC