digitale kabeltelevisie

« Ziggo maakt nieuwe pakket indeling bekend Onderzoek Consumentenbond; 3D en internet-tv nog niet populair »



UPC voegt TV 538, Slam!TV en BravaNL toe

01 juli 2011

upc logoOp 4 juli voegt UPC drie zenders Slam!TV, BravaNL en TV 538 toe aan UPC Digitale TV Royaal, het uitgebreide digitale zenderpakket van UPC. UPC bood Slam!TV al eerder digitaal aan. Deze zender komt nu terug. BravaNL en TV 538 zijn nieuw in het digitale aanbod.

TV 538 is te vinden op kanaal 538 en biedt muziek, entertainment, actualiteiten, live optredens, interviews, evenementen en de dj’s van Radio 538. Op TV 538 zijn live uitzendingen vanuit een tv-studio te zien, maar ook registraties van evenementen op locatie, zoals de 538 Schoolawards, het 538 Demo Duel en het 538 Koninginnedagfeest.

Slam!TV is een muziekzender met 24 uur per dag, 7 dagen per week de nieuwste en populairste videoclips. Slam!TV richt zich op alle jongeren tussen de 13 en 34 jaar, waarbij interactie met de kijker centraal staat. Slam!TV is te vinden op kanaal 608.

Met BravaNL biedt UPC op kanaal 609 een zender die de hele dag door onder meer opera, klassieke concerten en ballet uit eigen land brengt. Naast deze Nederlandse producties zendt BravaNL buitenlandse opera’s en documentaires uit.

Vanaf 4 juli geeft UPC Hallmark Channel en TCM niet langer door. Hallmark biedt haar kanaal niet langer aan, terwijl TCM niet hoog genoeg werd gewaardeerd door klanten van UPC om in het aanbod te blijven.

UPC is met diverse zenders in gesprek om deze op te nemen in haar digitale zenderaanbod. Het kabelbedrijf streeft er naar begin september een nieuwe zenderuitbreiding aan te kunnen kondigen

Bron: UPC