digitale kabeltelevisie

« Hoe 'afschaffen programmaraden' verandert in 'gratis televisie'. Ziggo meer dan 2 miljoen digitaal abonnementen »Publieke omroep test met HbbTV

11 oktober 2011

hbbtv uitzending gemist uitgelicht

De publieke omroep is in stilte begonnen met testuitzendingen met Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV). In mei kondigde de Publieke Omroep aan te kiezen voor HbbTV als standaard voor interactiviteit. De eerste uitzendingen zouden moeten starten in September.

Op het oostelijk deel van het Ziggo kabelnet is bij de HD-versie van Nederland 2 sinds kort het HbbTV-signaal aanwezig. HbbTV is een open standaard die broadcast TV combineert met diensten via internet. Daarbij kunnen hele webpagina's inclusief plaatjes via broadcast verzonden worden, maar ook is het mogelijk om alleen maar een hyperlink met het TV signaal mee te zenden, zodat de TV de hele applicatie via internet moet ophalen. De Publieke Omroep heeft blijkbaar voor het laatste gekozen.

hbbtv uitzending gemist sonja

De applicatie waar nu mee getest wordt bevat uitzending gemist, de EPG van vandaag, de mogelijkheid trailers te bekijken van programma's die nog moeten komen en de mogelijkheid de radiozenders te beluisteren. De eerder beloofde toegang tot social media zoals Twitter en Facebook lijkt nog te ontbreken.

hbbtv_uitzending_gemist_radar_thumb.jpg

hbbtv npo algemeen


(gevonden via Tweakers.net)