digitale kabeltelevisie

« 57,7% UPC abonnees kijkt digitaal Rekam kabel blijft marktaandeel verliezen »DVB Inspector 0.0.4 met DSM-CC Object Carousel ondersteuning beschikbaar

15 mei 2012

DVB Inspector DSM-CC Object Carousel weergave
Vanaf nu is versie 0.0.4 van DVB Inspector beschikbaar. DVB Inspector is een open source DVB analyzer geschreven in java. Nieuw in deze versie is o.a de. weergave van DSM-CC Object Carousels. Deze manier van data overdracht wordt o.a. gebruikt bij HbbTV, MHP en MHEG5. Verder support voor Mega-frame Initialization Packets (MIP) voor DVB-T, en het tonen van RDS over UECP zoals gebruikt voor sommige radiozenders. Daarnaast een aantal kleine aanpassingen gedaan om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren.

Voor overige verbeteringen zie de change log. Versie 0.0.4 is hier te downloaden.

DVB Inspector is een open source DVB analyzer, geschreven in java. Het kan gebruikt worden om de structuur van DVB signalen te bestuderen, en om bitrates weer te geven. DVB Inspector werkt alleen op opgenomen transport streams, real time gebruik met PC-TV DVB hardware is niet mogelijk. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats, dit programma is alleen geschikt/interessant voor de echte nerds. Alleen mensen die weten hoe ze een java programma moeten runnen, en de mogelijkheid hebben om een transport stream te capturen hebben iets aan dit programma. Dus voor 99,9% van de lezers van deze site zal dit programma niet geschikt zijn, sorry!