digitale kabeltelevisie

« 59,3% UPC abonnees heeft digitale TV Zenderwijzigingen Ziggo »Alleen voor Nerds: DVB Inspector 0.0.6

23 augustus 2012

dvb subtitles previewVoor de liefhebbers/nerds is vanaf heden versie 0.0.6 van DVB Inspector beschikbaar. Nieuw in deze versie is de mogelijkheid voor preview van MPEG2 Video (gebaseerd op code uit ProjectX.) Verder verbeteringen aan DVB Subtitles, die nu ook op de echte video achtergrond weergegeven kunnen worden.

Voor overige verbeteringen zie de change log. Versie 0.0.6 is hier te downloaden.

DVB Inspector is een open source DVB analyzer, geschreven in java. Het kan gebruikt worden om de structuur van DVB signalen te bestuderen, en om bitrates weer te geven. DVB Inspector werkt alleen op opgenomen transport streams, real time gebruik met PC-TV DVB hardware is niet mogelijk. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats, dit programma is alleen geschikt/interessant voor de echte nerds. Alleen mensen die weten hoe ze een java programma moeten runnen, en de mogelijkheid hebben om een transport stream te capturen hebben iets aan dit programma. Dus voor 99,9% van de lezers van deze site zal dit programma niet geschikt zijn, sorry!