digitale kabeltelevisie

« UPC verliest in één jaar 5,6% van haar klanten Minder informatie op pagina Frequentieoverzicht Ziggo Oost (2) »Minder informatie op pagina Frequentieoverzicht Ziggo Oost

28 maart 2014

Één van de populairste pagina's op deze site is de pagina "Zenderindeling Ziggo/@Home". Op deze pagina waren tot voor kort de gebruikte frequenties van het hele voormalig @Home (Ziggo-Oost) netwerk te vinden. Nu staan er alleen het netwerk van Twente (9001) en een paar testnetwerken op. Dat is niet omdat ik er een paar vergeten ben, maar omdat het signaal in Enschede niet meer informatie bevat. De pagina wordt volledig met een programma gegenereerd uit het Ziggo-signaal, en bevat alle NetwerkIds die in de Service Informatie zitten.

Ziggo geeft sinds kort per regio alleen nog de informatie voor die regio door. Sterker nog, binnen een regio kan de informatie verschillen terwijl toch dezelfde netwerkCode gebruikt wordt. Wie op zoek is naar ontbrekende informatie (bijv. om een niet gecertificeerde decoder in te stellen) zou kunnen proberen het aan de Ziggo klantenservice te vragen. Proberen kan altijd...