digitale kabeltelevisie

« Marktaandeel UPC 55,8% Aanpassing zenderaanbod bij Ziggo »REKAM kabel marktaandeel zakt onder 50%

19 november 2014

rekam 3e kwartaal 2014
In het derde kwartaal van 2014 is het aantal abonnees dat TV keek via de kabel van REKAM gedaald tot 27521. Het aantal homes-passed (mogelijke aansluitingen) steeg tot 56553. Daarmee heeft REKAM een marktaandeel voor TV in haar verzorgingsgebied van 48,7%.

Rekam als eerste onder 50%

marktaandeel rekam_vs upc vs ziggo 3e kwartaal 2014
Rekam is hiermee de eerste kabelaar in Nederland waarvan bekend is dat het marktaandeel onder de 50% is gedaald. De meeste kleine kabelaars maken geen abonneecijfers bekend, alleen van Ziggo, UPC en Rekam zijn de abonneecijfers bekend.

Caiway / Rekam

caiway aandeel op rekam kabel q3 2014 Bij Rekam is het mogelijk te kiezen uit twee (digitale) aanbieders; Rekam zelf met een relatief klein zenderpakket en Caiway met uitgebreidere en duurdere zenderpakketten. Sinds 10-10-10 worden bij Rekam geen analoge zenders meer doorgegeven. Het aandeel van Caiway op de Rekam-kabel is al tijden stabiel rond de 42%, het verlies van abonnees is bij beide aanbieders verhoudingsgewijs even groot.