digitale kabeltelevisie

« Interactieve tv nog ver weg voor Alkmaar Digitale tv slaat nog niet aan »Casema kiest koopmodel

04 mei 2004

Uit de informatie van Panasonic over de nieuwe decoder was het al af te leiden, maar nu is het bevestigd; Ook Casema kiest voor het kopen van decoders door de consument, én voor het Irdeto CA systeem. Via Mediamagazine gevonden bericht op broadbandtvnews;

"Casema stapt over op koopmodel; kiest Irdeto Kabelmaatschappij Casema volgt in het voetspoor van Essent Kabelcom door over te stappen op een koopmodel voor de invoering van de digitale televisie. Tevens heeft het bedrijf net als Essent TV Home digitaal ook gekozen voor het Irdeto Conditional Access systeem, zo bevestigde een woordvoerder van het bedrijf. 'Het is in het belang van de consument als er zoveel mogelijk eenvormigheid is in de apparatuur,' aldus Gerard Lieverse van Casema, 'dan kan men bij verhuizing van het Essent gebied naar Casema of andersom gewoon dezelfde decoder gebruiken.' Dit kwartaal zullen de eerste kabeltuner op de markt komen van onder andere Nokia, Panasonic, Samsung en Philips. "