digitale kabeltelevisie

« Casema Digitaal wijzigt zenderpakket Voetbalkanaal begonnen bij TV Home »TV Home cijfers

10 augustus 2004

tvhomelogowit.gifEind juli was via Dutchmedia te lezen dat TV Home bij de start van het EK 35.000 abonnees zou hebben (aldus de woordvoerder). Nu blijkt uit het halfjaarverslag dat het er aan het eind van juni 27.000 waren. Dat verschil zou te wijten zijn aan het feit dat de nieuwe abonnees nog niet verwerkt waren, en geteld waren NA het EK. Volgens het halfjaarrapport was er een 60% toename in de eerste helft van 2004, dus dan waren er begin 2004 een kleine 17.000 abonnees. Eind 2003 zouden dit er 24.000 geweest zijn, volgens de eerder genoemde woordvoerder...

Voor de lange termijn is het doel van Essent dat over 5 jaar de helft van 'the households to which it supplies products and services' (dat kan ook vuilnis ophalen zijn) beschikt over digitale TV en radio. Bij ongeveer 1.7 miljoen analoge kabelabonnees zou dat uitkomen op 850.000 digitale abonnees