digitale kabeltelevisie

« CNN Türk bij CAIWAY TV Home nieuwsbrief »Basispakket ook bij multikabel 'gratis'

13 oktober 2004

multikabellogo.gifNa Casema en Caiway gaat ook Multikabel het digitale basispakket opnemen in het standaard abonnement;

"Daarom wordt digitale televisie vanaf 1 januari 2005 bij Multikabel de standaard televisiedienst, waarbij het gedigitaliseerde Standaard Pakket (met zo’n 40 zenders) de basis zal vormen"

"Klanten die kiezen voor het digitale Standaard Pakket kunnen daarnaast op andere tv-toestellen in huis de verschillende zenders analoog blijven bekijken, zonder extra kosten. Voor het Standaard Pakket (digitaal en analoog) betaalt de abonnee EUR 14,85 per maand. Klanten kunnen er uiteraard voor kiezen vooralsnog uitsluitend analoog te blijven kijken, maar met dit tarief maakt Multikabel het aantrekkelijk om voor digitale topkwaliteit in beeld en geluid te kiezen."

Op dit moment kost het standaardpakket € 13,50 per maand. Dus net als bij Casema gaat er ook meteen een prijsverhoging bij door. Dat staat in dit bericht niet al te duidelijk, het zou kunnen dat je ook alleen een analoog abonnement zou kunnen houden, maar in het Zo! magazine (pas op, een .zip met 13 losse PDFjes, handig...) staat op pagina 10; "dat met ingang van volgend jaar het standaard televisiepakket voor alle abonnees analoog én digitaal te ontvangen is. Voorheen was digitale ontvangst slechts mogelijk met een additioneel abonnement. Voor hetzelfde lage maandbedrag kunt u vanaf dan al uw programma’s uit het Standaard Pakket in digitale beeld- en geluidskwaliteit bekijken."