digitale kabeltelevisie

« Details digitaal pluspakket bij Multikabel MTV bestelt hardware voor themakanalen. »NMA: Kabelbedrijven mogen KPN de toegang tot hun netwerk weigeren

07 december 2004

NMa logoPlanet multimedia meldt in hun persoverzicht dat in de Telegraaf (niet gratis online...) het volgende bericht staat;

"De kabelbedrijven mogen KPN de toegang tot hun netwerk weigeren. Dat schrijft directeur-generaal Pieter Kalbfleisch van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in een brief aan het ministerie van Economische Zaken. Opmerkelijk is dat minister Brinkhorst (Economische Zaken) de van 30 augustus daterende brief nooit naar de Tweede Kamer heeft gestuurd."

Zie ook Trouw;

"Kalbfleisch komt in de brief tot de conclusie dat kabelaars op basis van de Mededingingswet niet verplicht zijn om KPN toe te laten tot hun netwerk, aldus De Telegraaf."

Verder bij Planet;

"KPN is, zegt de NMa, niet volledig afhankelijk van de kabelaars om tv-zenders aan de bieden. Ze kan dat ook doen via televisiedochter Digitenne.

Dat heeft de NMa-directie al op 30 augustus 2004 aan de minister laten weten, maar die heeft er tot op heden publiek niets mee gedaan, zo bericht De Telegraaf vandaag.

De woordvoerster van de NMa bevestigt dat dit advies is gegeven. 'Maar het was een advies aan de minister en om die reden is het niet openbaar gemaakt.'

Nu heeft de NMa of een andere partij, wellicht de Vecai, het stuk laten lekken.

Het ministerie van Economische Zaken kon zojuist nog geen reden bedenken waarom Brinkhorst het advies in een bureaulade heeft geschoven in plaats van naar de Tweede Kamer te sturen.

Wellicht is Brinkhorst, die fel voorstander is van open toegang tot infrastructuren, niet blij is met het advies van de NMa."