digitale kabeltelevisie

« Live voetbal en keuze-tv breekijzers voor Versatel FunX vervangt Colorful Radio op Casema TVD »Publieke omroep wil geld vragen voor themakanalen

07 februari 2005

po_logo.gifUit De Gelderlander (registratie verplicht);

"De Publieke Omroep overweegt meer reclame uit te zenden op radio en televisie. Daarmee hopen de omroepen het dreigende begrotingstekort van 25 tot 50 miljoen euro per jaar deels te dichten. Dat zei Harm Bruins Slot, voorzitter van de raad van bestuur van de Publieke Omroep gisteren."

"Naast meer reclame uitzenden, overweegt Bruins Slot ook om kabelaars geld te vragen voor de doorgifte van de digitale themakanalen die de omroepen gaan maken. 'De kabelmaatschappijen zullen dat dan waarschijnlijk in de prijs naar de consument doorberekenen', aldus Bruins Slot. Tot nu toe was de belofte van de Publieke Omroep om die themazenders gratis aan te bieden."