digitale kabeltelevisie

« Philips Decoder DCR-2001 komt niet op de markt RSS Feed beschikbaar »Regionale TV bij UPC digitaal

11 maart 2005

upcVia Pieter Janssen een stukje gevonden in De Gelderlander (registratie verplicht) over Graafschap TV, een regionale zender voor de Achterhoek.

Op zich niet interessant voor deze site, behalve dat er iets uit op te maken valt over de toekomst van digitale TV bij UPC;

"Vooralsnog zendt de omroep in een beperkt aantal gemeenten uit. Vanaf juni van dit jaar wordt Graafschap TV in het digitale pakket van UPC opgenomen en is met behulp van een decoder in een groot verspreidingsgebied te zien. 'UPC-abonnees krijgen een gratis kastje waarmee ze zenders digitaal kunnen ontvangen. Dan is het zelfs mogelijk dat een inwoner van Amsterdam Graafschap TV kan zien als hij of zij dat wil', zegt Huntink."

UPC lijkt dus van plan om ook de regionale commerciele zenders in het digitale pakket op te nemen, dat is tot nu toe niet gebruikelijk (Bijv. TV Home geeft TVL, de limburgse commerciele TV niet digitaal door). En die regiozenders komen dus ook beschikbaar buiten hun eigen regio. Zouden ze ook beschikbaar komen bij andere kabelbedrijven?

De gratis decoder zou ook opvallend zijn.

Is alleen de vraag of ook alle UPC gebieden van digitale TV voorzien zullen zijn. Op dit moment is Gelderland oost (een deel van het doelgebied van Graafschap TV) nog geen digitale TV beschikbaar.