digitale kabeltelevisie

« Achttien procent managers kijkt digitaal tv België naar één standaard? »Casema verliest kort geding

13 juli 2005

Logo KPNCasema heeft het kort geding dat KPN had aangespannen verloren. KPN voerde aan dat Casema in de vergelijking van de producten niet eerlijk te werk ging. Casema moet op haar website, en in het volgende nummer van Casemagazine (blad voor klanten) een rectificatie plaatsen.

Het gaat in de ruzie o.a. om deze vergelijking die verscheen in Casema Magazine 1.

O.a. het selectief citeren uit andere publicaties was voor de rechter een probleem; "De publicaties van derden worden op een misleidende manier gepresenteerd". Lees de hele uitspraak van de rechter hier.

casema logoDe rechter beveelt 'Casema om zich te onthouden van het openbaar (doen) maken van de vergelijkingstabel zoals opgenomen in Casemagazine 1, 2004, en om de vergelijkingstabel verwijderd te houden van de website www.casema.nl en andere websites'. Verder moet er een rectificatie geplaatst worden waarin o.a. punt 3 van de vergelijking ontkracht wordt; 'Daarbij hebben wij naar het voorlopig oordeel van de Voorzieningenrechter ongeoorloofde vergelijkingen gemaakt, bestaande in: [...]het op een voor de consument niet inzichtelijke, onvolledige, wijze vergelijken van het kijken van digitale televisie op één toestel en analoge televisie op de overige toestellen van de consument enerzijds, met het kijken van digitale televisie op alle toestellen van de consument anderzijds,'

Bronnen o.a. Planet Multimedia, Webwereld, Mediamagazine.