digitale kabeltelevisie

« UPC ontkent (of niet?) CAIW, voetbalkanaal uit premiumpakket »Regionale zenders bij Casema TVD

29 augustus 2005

casema logoCasema heeft in een brief aan abonnee's aangekondigd eind augustus te beginnen met de overschakeling naar een nieuw ontvangststation. Deze omschakeling zal per regio gebeuren. Daarmee komt ook meer capaciteit beschikbaar. Deze zal gebruikt worden voor sportkanaal, zodat het niet meer nodig is om o.a. BBC op zwart te zetten als er meer dan 4 voetbalwedstrijden tegelijk worden uitgezonden.

Daarnaast wordt begonnen met het doorgeven van de volgende regionale zenders; TV West, TV Rijnmond, RTV Utrecht, TV Noord-Holland, Omroep Brabant TV, AT 5 en TV Gelderland. Deze zenders komen allemaal beschikbaar voor alle digitale abonnee's (in het basispakket). Het concept lijkt dus op dat van TV Home, daar worden ook alle regionale zenders uit het verzorgingsgebied aangeboden aan alle abonnee's.